Fancoil Nedir?

Hâlihazırda teknolojinin geldiği noktayı düşündüğümüz zaman, teknolojideki bu ilerlemenin ısıtma olsun soğutma olsun genel itibari ile havalandırma sektöründe de oldukça ilerlediği, hatta kullanıcıların beklentilerinin oldukça yüksek olduğu bir zamanda bulunmaktayız. Ayrıca enerji kullanım ücretlerindeki artış, çevreye duyarlılık ve AR-GE çalışmalarına olan güven de işin içine girdiği zaman, bizlerin yaşam alanlarında temiz hava solumak gibi en doğal hakkımızı kullanmamız hususunda bizlere yardımcı olan bu ürünlerin değeri daha da gün yüzene çıkmaktadır.


FANCOİL ÜNİTESİ NEDİR? NE İŞE YARAR?

            Modern teknolojinin estetik ve ekonomik yönlerinin birleşmesi olarak karşımıza çıkan bu üniteler, kasetli döşeme tipi fancoil ve döşeme tipi fancoil gibi çeşitleri içerisinde barındırmaktadır. Bu ürünler hem uzun ömürleri hem de bakım onarım maliyetleri bakımından oldukça tasarruflu olmaları ile birlikte dekoratif görünümleri, yüksek verimli oluşları ve kalite bakımından yüksek malzemeler ile üretilmeleri ki örneğin galvaniz çelik gövdeye sahip olmaları bu ürünlerin değerlerini oldukça yükseltmektedir. 

KURULUMLARI NASIL YAPILIR? 
            Kurulumları oldukça basit olan bu ürünlerin deneyimli ve işinin erbabı servis elemanları tarafından yapıldıklarında sizleri hem maddi olarak ayrıca bir masraf yaratmayacak hem de kullanım ömürleri açısından oldukça uzun süreli olmasını sağlayacaktır. Bunun için sadece kurulum değil herhangi bir arıza durumunda da yetkili servis ile irtibata geçmeniz ürününüzün verimi açısından oldukça önemli olmaktadır. Şöyle ki elektrik bağlantılarının topraklanmasının uygun yapılmaması durumunda çeşitli arızalara sebebiyet verebilir, hatta ürününüzün kullanılamaz duruma gelmesine neden olabilirsiniz.
BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

            Bu ürünlerin bakımları bir kaç noktaya dikkat etmeniz durumunda oldukça kolaydır. Örneğin fan motorunuza bir bakım yapmanız gerekmemektedir ancak bataryalar veya elektrik bakım kontrollerini mevsimlik olarak yapmanız gerekmektedir. Cihazınız bulunduğu yere göre de filtre temizliğini ortalama 2 ya da 3 haftada bir yaptırmanız yeterli olacaktır.